Skip to content

Tanúsítványok és engedélyek

 

A magas színvonalú minőség számunkra magától értetődő. Legfontosabb beszállítónk a Manotherm GmbH termékei mind kifogástalan minőségben, szigorú előírásoknak és normáknak megfelelően készülnek.


EN ISO 9001

 

Az Irodánk 2006-tól rendelkezik az EN ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerrel.

 

Tanúsítvány letöltése: EN ISO 9001

 


A termékkínálatunk jelentős része rendelkezik az alábbi tanúsítványokkal:


DIN EN ISO 9001

DIN ISO 9001

 

ARMATURENBAU GmbH és a MANOTHERM Beierfeld GmbH rendelkeznek a DIN EN ISO 9001-es tanúsítvánnyal.

 

 


ATEX

ATEXAz ATEX  94/9/EG irányelv meghatározza azon termékek forgalomba hozatalának szabályait, melyeket robbanásveszélyes területeken alkalmaznak, vagy ugyan a robbanásveszélyes területen kívül, de védelmi rendszerként működnek,  a robbanásvédelemmel ellátott üzemi berendezés biztonságánál nagy jelentőséggel bírnak. Az irányelv meghatározza a robbanásveszélyes területekre vonatkozó minimum munkavédelmi követelményeket. A kijelölt tanúsító szervezet a Szövetségi Fizikai Műszaki Intézet (PTB), megvizsgálja és jóváhagyja a robbanásveszélyes területeken való alkalmazáshoz az elektromos és mechanikus berendezéseket, és rendszeres auditokkal hagyja jóvá a minőségbiztosítási rendszer, valamint a hatályos CENELEC-szabvány alapján.

 


EHEDG- European Hygienic Equipment Design Group

Amaturenbau Manotherm - EHEDG Zertifikat

 

Az EHEDG fő feladata, hogy hozzájáruljon a higiénikus kivitelezéshez és tervezéshez az élelmiszeripar minden területén, ezzel biztosítva a biztonságos élelmiszertermelést.


 


3A – Sanitary Standards – USA

Amaturenbau Manotherm - A3 Zertifikat

 

3-A Sanitary Standards, Inc. (3-A SSI) egy független, nonprofit társaság az Amerikai Egyesül Államokban, abból a célból, hogy javítsák a higiénikus kivitelezést az élelmiszer-, ital- és gyógyszeriparban.

 

 


Higiéniai tanusítvány (Közegészségügyi-járványügyi tanusítvány) – Oroszország

Amaturenbau Manotherm - Hygienezertifikat

 

A higiéniai bizonyítvány tanúsítja, hogy a Manotherm megfelel a jelenlegi oroszországi törvényi rendelkezéseknek. Gyakran a tanúsítvány elengedhetetlen feltétele a GOST R tanúsítvány kibocsátása.


 


Germanischer Lloyd

Armaturenbau Manotherm - Germanischer Lloyd GL

 

Germanischer Lloyd felállítja a technológiai, minőségi és biztonsági előírásokat a hajózáshoz, és a kapcsolódó iparágakhoz. GL emellett vezető tanúsító szervezet a szélenergia terén, a környezetvédelemben, az olaj- és gáziparban, valamint az építőiparban is.

 


NACE – Korrózióval foglalkozó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége

Amaturenbau Manotherm - NACE - National Association of Corrosion Engineers

 

A szén-dioxiddal telített gáz állandósága/ ellenálló képessége, a NACE MR 0175/ISO 15156-3, valamint az MR 0103-as számú szabvány szerint.

A NACE International (National Association of Corrosion Engineers, azaz a Korrózióval foglalkozó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége) egy olyan szervezet, mely elsősorban a korrózió témájával foglalkozik a legtágabb értelemben, és ajánlásait NACE_standard elnevezés alatt teszi nyilvánossá.

Mindkét fent megnevezett NACE- szabvány a fémek korróziós tulajdonságait írja le kénhidrogén (H2S) jelenlétében, különböző korróziós mechanizmusok folyamán.
A korrózió tulajdonságai a környezeti adottságok által teremtett feltételektől (PH- érték, klorid tartalom, kén-hidrogén koncentráció, és hőmérséklet), valamint az ipari nyersanyag szilárdságától függenek.

A NACE MR 0103 norma súlypontja a hidrogén által előidézett korrózió. Ez a szabvány körülírja minden egyes ipari nyersanyagnál az előfeltételt, valamint a maximálisan megengedhető hőmérséklethatárokat a finomítókban való alkalmazás esetére.

A NACE MR 0103 standard súlypontja a klorid által előidézett korrózió. Ez a norma leírja az ipari nyersanyagok felhasználásait, valamint a hőmérséklethatárokat, az olaj és a gázkitermelés területére vonatkozóan.

Így ezek a szabványok segítséget nyújtanak az ipari nyersanyagok kiválasztásával kapcsolatos döntésben.


Fontos rámutatás:
Az ISO 15156-1-es szabvány értelmében a megfelelő ipari nyersanyagok kiválasztásának felelőssége a felhasználóé.


Orosz tengeri nyilvántartás

Russian Maritime Register of Shipping (RMS)

Amaturenbau Manotherm - Russisches Seeregister

 

Az orosz tengeri nyilvántartás felállítja az Orosz Föderációban a  a technikai, minőségi és biztonsági előírásokat a hajózáshoz, és a kapcsolódó iparágakhoz.RTN-ROSTECHNADZOR – Oroszország

Amaturenbau Manotherm - RTN - ROSTEKHNADZOR

 

Az RTN-engedély a veszélyes termelési folyamatokhoz szükséges, mint pl. gyúlékony vagy robbanásveszélyes folyamatok közben. Az engedély olyan gépekre és termékekre vonatkozik, melyeket ilyen körülmények között használnak.

 

 

 

 


GOST-R vámügyi célokra – Oroszország

Amaturenbau Manotherm - GOST Zertifikat

 

GOST-tanúsítványok a szabályozási eszközök az export termékek megfelelőségére,  minőségi előírásokkal és rendelkezésekkel a Független Államok Közösségére (GUS). Hasonlóak a DIN és ANSI szabványokhoz. 

 


GOST – típus tanúsítványok – Oroszország

Amaturenbau Manotherm - GOST Russland Zertifikat

 

A tanúsítvány olyan intézmények illetve laboratóriumok minőségbiztosításának érdekét szolgálja, melyek az orosz hatóság által szabványosításra, mérésre és tanúsításra akkreditáltak. Azt vizsgálja, hogy a termékek megfelelnek-e az oroszországi szabványoknak, biztonsági előírásoknak.

 


GOST- típus tanúsítványok – Kazahsztán

Amaturenbau Manotherm - GOST Kasachstan Zertifikat

 

A GOST – típus tanúsítványok Kazahsztánra ugyanazon kritériumoknak felel meg, mint az oroszországi GOST – típus tanúsítványok. 

 

 


GOST- típus tanúsítványok – Ukrajna

Amaturenbau Manotherm - GOST Ukraine Zertifikat

 

A GOST – típus tanúsítványok Ukrajnára ugyanazon kritériumoknak felel meg, mint az oroszországi GOST – típus tanúsítványok.

 


SIL 2 / SIL 3 – Security Integrity Level

Üzemi biztonság

SIL 2 / SIL 3 – Security Integrity Level

 

A SIL vagy Security Integrity Level egy biztonsági szint, és közvetlenül az IEC 61508 tanúsítványból ered. A SIL olyan üzemi biztonság érdekében hozott intézkedésként definiálható, ami lehetővé teszi az átfogó biztonsági funkciók ajánlásának meghatározását az elektromos, elektronikus és programozható biztonsági rendszerekhez. 

Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.